Wakker worden door een verstopte neus? Volg deze tips.

Wakker worden door een verstopte neus? Kom hier te weten wat de oorzaak is en hoe je vanaf geraakt. Volg deze tips voor een heerlijke nachtrust.

Wakker worden door een verstopte neus? Je hebt het zeker al eens meegemaakt. Je neus zit potdicht en plots schiet je wakker uit je heerlijke slaap. Ontzettend vervelend. Maar wat als we je vertellen dat je hier iets aan kan doen, gewoon door te investeren in de juiste slaapomgeving? Kom meer te weten over de oorzaak van dit probleem en volg onze tips.


Waarom raakt je neus verstopt ‘s nachts?

Er zijn verschillende redenen zijn waarom je neus ‘s nachts verstopt raakt. Het kan gaan om allergieën, een vervelende verkoudheid of misschien wel het gebruik van neusspray. Maar wist je dat het ook met je ademhaling te maken kan hebben tijdens de diepere slaapfases?


Verstopte neus door je ademhaling tijdens het slapen

Longarts Konstatin Pavlovich Buteyko heeft een interessante theorie over een verstopte neus tijdens het slapen. De oorzaak ligt volgens hem bij een teveel aan koolzuurgas. Tijdens de diepere slaapfases ademen we soms te veel. Hierdoor zet ons lichaam een verdedigingsmechanisme in werking: de neus verstoppen. Zo krijg je minder zuurstof binnen en geef je meer koolzuurgas af, waardoor je vanzelf weer rustiger gaat ademhalen. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je lichaam je probeert te beschermen.


Hoe helpt een kwalitatief bed jou bij een verstopte neus?

Een goede nachtrust begint bij een hoogwaardig bed en kussen. Want zo creëer de je beste omstandigheden om vrij te ademen.

  • Optimale ondersteuning
    Een goede matras en bedbodem zorgen ervoor dat je lichaam in de juiste positie ligt.
  • Betere ventilatie
    Kwaliteitsbedden zijn gemaakt van ademende materialen die vochtopname en -afvoer bevorderen. Dit zorgt voor een fris en gezond slaapklimaat.


Tips voor een betere nachtrust waarin je vrij ademt

Naast een goed bed en kussen, zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om die vervelende verstopte neus tegen te gaan.

  • Ventileer je slaapkamer goed. Frisse lucht doet wonderen.
  • Gebruik hypoallergeen beddengoed. Zo voorkom je dat huisstofmijt en andere allergenen je slaap verstoren.
  • Drink voldoende water. Hydratatie helpt je slijmvliezen gezond te houden.
  • Probeer een luchtbevochtiger. Vooral in de winter kan droge lucht je neus irriteren.

 

Ben je klaar om afscheid te nemen van die vervelende verstopte neus? Kom langs in onze winkel en ontdek hoe onze kwalitatieve bedden en hoofdkussens jouw slaapkwaliteit verbeteren. Onze experts helpen je graag bij het vinden van de perfecte match. Want je verdient het om elke ochtend fris en fruitig wakker te worden.

Tot snel in onze winkel, waar jouw perfecte nachtrust begint.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen