Tijdens een hittegolf zalig fris slapen op jouw waterbed

ComfortCompany_waterbed

Tijdens een hittegolf grijp je elke kans op afkoeling aan. Een frisse duik in het water is hierbij de beste oplossing. Maar tijdens je slaap is dat natuurlijk onmogelijk. Denk je. Want ook tijdens de slaap kan je dat frisse gevoel van water ervaren. Ontdek hier hoe je tijdens een hittegolf toch zalig fris slaapt op een waterbed. Daarnaast delen we nog enkele andere tips om het hoofd in je slaapkamer koel te houden.

Omgaan met een hittegolf

Mijn partner heeft exotische roots. Zij is afkomstig van de Filipijnen. Ze zijn er wel wat gewend op vlak van temperatuur. Tijdens hun zomerperiode is het daar maanden aan een stuk meer dan 30 °C. ‘s Nachts koelt het dan af tot 20 à 25°C. Toch heeft ook zij het heel lastig tijdens deze hete dagen hier in België. Want we stevenen ook hier af op een hittegolf met minstens vijf dagen op rij 25 °C, waarvan minimum drie dagen 30 °C of meer. 

Haar leuze luidt steeds: “Aan de weersomstandigheden kunnen we niets veranderen. Alleen de manier waarop we ermee omgaan en hoe we erop reageren, hebben wij zelf in de hand.”  Een wijsheid die ons vooruit helpt richting fris slapen.

De zalige koelte van je waterbed

Waterbedslapers hebben deze dagen geluk. Want het water van een waterbed blijft veel langer koel. Heb je het als waterbedslaper toch nog te warm, haal dan net voor het slapengaan de tijk van jouw waterbed. Je zal het heerlijk fris hebben ’s nachts.  Slaap je rechtstreeks op jouw watermatras, dan is het wellicht zelfs te koud. Leg dus steeds nog iets op je watermatras om de tijk te vervangen. Ofwel een dikke matrasbeschermer ofwel twee dunnere lagen stof. Bijvoorbeeld twee hoeslakens of een dunne matrasbeschermer en een hoeslaken.  

Vergeet wel niet om na het slapen de tijk terug op je waterbed te leggen. En dek het bed dan ook terug zo snel mogelijk af met een donsdeken. Dit vormt een isolerende laag die verhindert dat het koele water toch opwarmt. Nu heeft dit dus het omgekeerde effect van in de winter. In de winter leggen we ons donsdeken overdag terug over het waterbed om te voorkomen dat het waterbed afkoelt. In de zomer leggen wij de donsdeken terug over het waterbed om te voorkomen dat het water opwarmt.

Koel met waterbed en airco

Heb je een airco, gebruik die dan in de avond om vooral de muren te koelen. ’s Nachts is het gezonder om zonder airco te slapen. Heb je geen airco in de slaapkamer, vergeet dan vooral niet om de ramen zoveel mogelijk te openen op de koelste momenten van de dag. ‘s Avonds laat en ‘s nachts. Hou na het opstaan alle ramen zoveel mogelijk gesloten.

Koel de kamer af met verfrissend water

Ook de kamer even dweilen heeft een gunstige invloed op de kamertemperatuur. Een vloeistof die verdampt vergt energie. Deze energie wordt onttrokken uit de kamer.

Het beste bedlinnen voor een koele nacht in je waterbed

Tot slot heeft ook het gebruikte bedlinnen een grote invloed.  Er bestaan er 3 soorten hoeslakens: flanellen hoeslakens, stretch hoeslakens en geweven katoenen hoeslakens. Katoenen hoeslakens voelen veel frisser aan dan de andere hoeslakens. Hoog tijd om zuivere katoenen lakens uit de kast te halen of om er één aan te schaffen. 

Bij Comfort Company hebben wij honderden katoenen hoeslakens in verschillende maten en kleuren op voorraad. Kom langs of bestel ze telefonisch 03/899.37.47. Wij versturen ze dan per post.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen