Sumo watermatrassen van Sumo Waterbedden

Sumo slaapsystemen was tot 2018 een waterbeddenmerk de Belgische waterbeddenfabrikant TTI. Als grootste internationale speler op gebied van waterbedden heeft TTI. uiteraard zijn stempel gedrukt op de waterbeddenmarkt. Tijdens hun hoogtepunt werkten meer dan 200 mensen in Bree dagelijks aan de productie waterbedden en watermatrassen die internationaal verscheept werden.

Hun hoofdmerk was Sumo Waterbeds. De watermatrassen die hierbij gebruikt werden waren dan ook Sumo watermatrassen. Deze matrassen waren voorzien van een uniek stabilisatiesysteem op basis van het speciale sumo-schuim. Sumo watermatrassen werden dan ook aanvankelijk gekenmerkt door hun donkergroene kleur. Later na de ontwikkeling van de 4D-vinyl werd de kleur van het vinyl van de Sumo matrassen ‘grijs’. Sommige Sumo watermatrassen hadden een rekpatroon. Dat moest zorgen voor meer comfort omdat schouders en bekken door het verlengde oppervalk van de matras beter konden wegzakken. Ook de hoeken van Sumo watermatrassen werden speciaal geconstrueerd in de fabrieken in Bree. De inlassing van de vuldoppen bleek de zwakke schakel in de ganse productie van Sumo watermatrassen. Die gaven dikwijls hun geest na een paar jaren. Slechts een aantal specialisten in België hadden de kunst en de middelen om een vuldop te vervangen in een bestaande en met water gevulde watermatras. Bij Comfort Company hebben wij die kennis en de middelen in huis om dat te doen. Bij ons hoeft, in de meeste gevallen, de watermatras dus niet in zijn geheel vervangen te worden. Enkel de vulmond wordt ter plaatse vervangen.

Eind 2018 viel het doek over het bedrijf T.T.I. en hield het merk Sumo waterbeds op te bestaan.
T.T.I. produceerde vrijwel alle onderdelen voor de waterbedden in hun bedrijf. Dat maakt dat het niet altijd eenvoudig is om vervangende onderdelen te vinden voor de Sumo Waterbedden.

Als voormalig Premiumdealer van Sumo waterbedden kennen wij hun assortiment door en door.
Sinds 1995 doen wij immers bijna uitsluitend waterbedden. Bij Comfort Company in Puurs hebben wij nagenoeg bijna alle vervangonderdelen voor een Sumo waterbed !

zoals bijvoorbeeld

  • Een nieuwe liner voor een Sumo waterbed. (liner = beschermende kuip van folie gemaakt die eventueel lekwater moet opvangen);
  • Een nieuwe verwarming voor het Sumo waterbed;
  • Een nieuwe tijk voor een Sumo waterbed (tijk = het dikke omhulsel in matrasstof al dan niet met ritsen);
  • Een nieuwe sokkel voor een Sumo waterbed, al dan niet met schuifladen;
  • Een nieuwe watermatras voor een Sumo waterbed. Hardside, softside, rechte boorden, schuine boorden… Bij Comfort Company kan het allemaal;
  • Aangepaste onderhoudsproducten voor een Sumo watermatras. Doordat Sumo watermatrassen veelal vrij sterk gestabiliseerd waren, kunnen de meeste conditioners hiervoor niet gebruikt worden omdat hun werking en concentratie ontoereikend is. De conditioners die wij gebruiken, namelijk die van Ergo Top, zijn hiervoor wél geschikt. ( Bel ons en wij sturen ze jou per post met een bijgevoegde factuur )

 

Wens je jouw Sumo waterbed te renoveren met nieuwe onderdelen, of ben je toe aan een vervanging van een Sumo watermatras? Neem dan contact op met ons.

Wij komen dan bij jou thuis langs om alles op te meten en om een bestek op te maken voor de vervanging van de desbetreffende onderdelen.

Kimberly, Andrew of Luc helpen je graag verder.

Health Mate Puurs

Sumo waterbed met Sumo watermatras tijdens het opvullen van de watermatras.

Label van een softside waterbed van Sumo waterbeds. Matras gemaakt uit 4D Vinyl.

Eén van de mooie ontwerpen van T.T.I. designers, in dit geval klassieke uitvoering met een Sumo watermatras.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen