Zuiver de lucht in je slaapkamer met kamerplanten

Zuiver de lucht in je slaapkamer met kamerplanten - Comfort Company

Is de lucht in je slaapkamer gezond? Een belangrijke vraag. Want slaap is essentieel om te recupereren. Van stress. Van fysiek zwaar werk. Van overbelasting. Goed slapen is met andere woorden een van de belangrijkste factoren om gezond te blijven. Jouw slaapkamer is het heiligdom. Jouw nest dat de beste omstandigheden moet creëren om goed te slapen. Zorg er dan ook voor dat dit effectief zo is. Investeer in een goed bed. Schilder alles in rustgevende kleuren. En zuiver de lucht in je slaapkamer met kamerplanten. Bouw zo aan jouw gezondheid.

Hoe ongezond is de lucht in jouw slaapkamer?

We denken bij het woord luchtverontreiniging vooral aan buiten. Maar binnen is de lucht nog veel meer verontreinigd dan buiten. Huizen worden steeds beter geïsoleerd. Wat uiteraard goed is voor het energieverbruik en het klimaat in het algemeen. Maar je binnenklimaat wordt er niet beter van. Stoffen die vroeger vanzelf wegvlogen, blijven nu netjes binnen hangen. Die stoffen komen van overal. Van buiten als je een raam openzet. Van het materiaal van je meubels. Van onderhoudsproducten. Of simpelweg van onszelf omdat we ademen. Sowieso is regelmatig verluchten belangrijk. Toch is er nog een eenvoudige manier om de lucht in je slaapkamer gezonder te maken. En dat is met planten.

Kamerplanten die gifstoffen uit de slaapkamer filteren

Een eerste categorie interessante kamerplanten zijn de filterende planten. Formaldehyde, koolmonoxide, trichloorethyleen, benzeen. Wat het allemaal juist is doet er weinig toe. Wat er wel toe doet is dat ze allesbehalve gezond klinken. En ook allesbehalve gezond zijn. Onderhoudsvriendelijke planten als sanseveria en gouden pathos zijn de absolute toppers in het wegfilteren van deze boosdoeners. Graslelie, Engelse klimop en varens werken ook aan dezelfde missie. Zie je liever een bloem? Dan is de bromelia, lepelplant, gerbera of azalea iets voor jou. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Let er dan wel zeker op dat je geen giftige planten in huis haalt.

Kamerplanten met een positief effect op je gezondheid

Naast de luchtzuiverende planten zijn er ook planten die de gezondheid bevorderen. Altijd goed om zo’n plant in je slaapkamer te hebben. De heerlijk geurende jasmijn heeft een positief effect op je gemoed en op de kwaliteit van je slaap. Ook lavendel neemt gevoelens van stress, angst en depressie weg. Rozemarijn is dan weer goed voor je concentratie en geheugen. Bovendien zijn de laatste twee een goed middel om muggen weg te houden. Handig meegenomen als je beter wil slapen.

De slaapkamer als totaalbeleving voor je gezondheid

Kamerplanten alleen volstaan niet om een goede nachtrust te garanderen. Alles begint bij een goed bed. Als je goed ligt, slaap je door en recupeert je lichaam volledig. Word je regelmatig wakker of gaat je rug alleen maar meer pijn doen als je slaapt? Grijp dan onmiddellijk in om de negatieve effecten op je gezondheid te beperken.

Kom langs bij Comfort Company en ervaar de beste nachtrust ooit.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen