Pijn aan nek en schouders na het slapen

Pijn aan nek en schouders na het slapen

Heb je regelmatig pijn aan nek en schouders na het slapen? Of houden je pijnklachten de hele dag door aan? Denk dan in de eerste plaats aan je matras en je hoofdkussen. Ook al slaap je goed in en door. Toch kunnen je spieren afzien. Het gevolg? Je staat helemaal stram op en ervaart elke dag pijn. Tijd om hier snel iets aan te doen.

Slaaphouding en pijn aan nek en schouders

Elke slaaphouding vraagt een andere aanpak. Eerst kijken we even wanneer je pijn aan nek en schouders krijgt. Deze pijn ontstaat wanneer je wervelkolom niet in een rechte lijn ligt. Ligt je hoofd te hoog? Dan knikt de wervelkolom naar boven. Ligt je hoofd te laag? Dan knikt ze naar beneden. Hierdoor slaap je onrustig en worden je spieren overbelast. Ervaar je dit nacht in nacht uit, dan nemen je klachten alleen maar toe.

Wat heeft dit nu te maken met slaaphouding? Het antwoord is eenvoudig. Alles hangt van je slaaphouding af. Slaap je op je buik? Ga dan voor een heel dun kussen. Slaap je op je rug? Dan heb je steun aan je nekwervels nodig. Of lig je net als 75% van de Belgen het vaakst op je zij? Dan heb je een kussen nodig dat de afstand tussen je schouder en hals opvult. Die afstand hangt dan weer af van je matras.

Hoofdkussen tegen pijn aan nek en schouders

Op een dag kwam er een koppeltje de toonzaal binnen. Ze sliepen allebei niet meer zo goed en zochten informatie voor de aankoop van een nieuw bed. Toch startte ik met enkele vragen over hun hoofdkussen. En wat bleek? Ze gebruikten nog steeds hetzelfde hoofdkussen als in hun tienerjaren. Gewoon omdat dit nog steeds heel goed lag. Maar vaak stonden ze ‘s morgens op met nekpijn. Dit is uiteraard niet enkel het gevolg van een versleten matras. Het is vooral het gevolg van het hoofdkussen.

Vaak slapen mensen wel meer dan 10 jaar op een hoofdkussen. Bedenk echter dat kussens na drie à vier jaar op het eind van hun latijn zijn en vervangen moeten worden.

Nood aan een nieuwe matras of hoofdkussen? Kom langs bij Comfort Company.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen