Hoe houd je jezelf fysiek en mentaal gezond bij een zwaar beroep?

Boxspring 22cm dikte met strak oversized bedhoofd

Je doet je job met hart en ziel. Maar de urenlange fysieke inspanningen maken je moe. Het lukt je niet meer om dag in dag uit je batterijen volledig op te laden. Elke dag verdwijnt er energie. Doe je zo verder tot je helemaal geen energie meer hebt? Of pak je het aan zodat je elke dag weer met volle passie aan de slag kan gaan? Hoe houd je jezelf fysiek en mentaal gezond bij een zwaar beroep?

Jouw zwaar beroep is topsport

Jouw spieren zijn elke minuut van de werkdag actief. Rondlopen, optillen, buigen, klimmen, zware machines bedienen. Jouw werk is echt topsport. Geef je jouw lichaam niet de nodige rust, dan zijn de gevolgen zwaar. Je krijgt lichamelijke klachten. De dokter schrijft rust voor. Je verliest inkomen. Je hebt geen energie meer voor de dingen die er echt toe doen. Leuke dingen doen met je kinderen. Afspreken met vrienden. Dat lukt je gewoonweg niet meer. Ook al voel je dit nu nog niet. Weet dat je met een zwaar beroep veel risico loopt om na je 50ste klachten te krijgen. Rugklachten, opgebrand zijn, gewrichtsklachten, noem maar op. Maak er dus zeker werk van om elke dag voldoende te recupereren van je werkdag.

Hoe recupereer je bij het uitoefenen van een zwaar beroep?
Recupereren tijdens de slaap

Er zijn maar 24 uren per dag, waarvan je grotendeels werkt en slaapt. Tijdens je werk kan je niet recupereren. Start dus met het benutten van de uren die je slaapt. Een goed bed is hét startpunt van een goede recuperatie. Dankzij de juiste drukpunten krijgen gewrichten, rug en spieren de ontspanning die ze verdienen. Sta niet langer vermoeid op met een pijnlijk lichaam. Voel je elke ochtend fris en pijnvrij. Waterbedden of Recupa bedden met speciale gellaag hebben een fantastisch helend effect. Maar ook je matras of boxspring is perfect aan te passen naar een model dat jou laat recupereren in je slaap.

Recupereren met warmte

Ga je regelmatig naar de wellness? Dan heb je het positieve effect van warmte al aan den lijve ondervonden. Wat als je dat elke dag thuis zou kunnen doen? Een infraroodcabine is hiervoor ideaal. Gemakkelijk thuis te plaatsen. Geen extra afwerking nodig. Mooi en zalig voor lichaam en geest. Infrarood verwarmt je van binnenuit. Zelfs de diepe spieren ontspannen. Je lichaam maakt geluks- en slaaphormonen aan. Op amper een kwartier is het zware werk al vergeten.

Recupereren met massage

Weet dat je elke dag kan genieten van de beste massage zonder afhankelijk te zijn van een ander. Met een massagezetel in huis hoef je niet te wachten op je partner. Of je verplaatsen naar een schoonheidssalon of kinesistenpraktijk. Je stelt de zetel in op de spiergroepen die overbelast zijn. De zetel geeft een massage op maat. Het resultaat? Soepele spieren, een positieve mindset en een nachtrust waar je vroeger maar kon van dromen.

Ga langs bij Comfort Company voor nog meer tips om maximaal te recupereren bij een zwaar beroep.

Ontdek het gamma van Comfort Company om dagelijks te recupereren.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen