Het stabilisatieniveau van jouw waterbed

Het stabilisatieniveau van jouw waterbed

Het beste stabilisatieniveau voor een waterbed is heel persoonlijk. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren door een specialist.

Die zal er in de eerste plaats op letten dat de stabilisatie het pure gevoel van slapen op water niet beïnvloedt.

Vroeger werd in watermatrassen piramideschuim gebruikt. Intussen is dit al wat achterhaald. Want de piramidepunten van dit schuim komen snel plat te liggen. En dat leidt snel tot comfortverlies.

Om een soepele ligging te bekomen én te behouden, maken sommige fabrikanten rekpatronen in de bovenkant van de watermatras. Deze rekpatronen bestaan in allerlei vormen. Bubbels in schuine lijnen, vierkanten, cirkels, honingraten,…

Bij Comfort Company hebben we zelden watermatrassen met rekpatronen aangeboden. Want de productie heeft een negatief effect op de kwaliteit. Hierbij worden de vinyl als het ware op een wafelijzer gelegd. Die perst het patroon erin. Maar gaat ook het vinyl onnodig verhitten en uitrekken. Zo krijgt het vinyl plaatselijke verzwakkingen. Met meer risico op lekkages tot gevolg.

Daarom werken we bij Comfort Company met watermatrassen zonder rekpatronen. Hierbij wordt de bovenkant een beetje langer en breder gemaakt. En krijg je op vlak van stabilisatie hetzelfde effect zonder de watermatras te verzwakken.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen