Het belang van bewegen voor een goede nachtrust

In deze blog gaan we het hebben over iets wat net zo essentieel is als koffie in de ochtend: bewegen voor een goede nachtrust. Ja, je leest het goed. Bewegen is niet alleen voor atleten of fitnessfanaten. Het is ook jouw geheime wapen voor zoete dromen. We leggen graag het belang van bewegen voor een goede nachtrust even voor je uit.

De wondere wereld van slaap en beweging

Laten we het allereerst eens hebben over hoe beweging daadwerkelijk invloed heeft op je slaap. Wanneer je beweegt, schieten er allerlei natuurlijke processen in je lichaam in actie. Je bloedsomloop gaat sneller. Je spieren worden sterker. En je brein wordt gewoonweg gelukkiger dankzij de aanmaak van bepaalde hormonen tijdens het bewegen.

Gedaan met schapen tellen, slaap sneller in dan ooit

Heb je ooit uren wakker gelegen terwijl je schapen telde? Met regelmatige beweging kun je die arme schapen eindelijk rust geven. Want voldoende beweging overdag helpt je lichaam om ‘s avonds te ontspannen en sneller in slaap te vallen.

Neem een diepere duik in dromenland

Niet alleen val je sneller in slaap na beweging. Ook de kwaliteit van je slaap verbetert. We praten hier over diepe slaap of droomslaap. Door te bewegen verhoog je de hoeveelheid diepe slaap die je krijgt, waardoor je frisser en fruitiger wakker wordt.

De bewegingsbalans

Nu denk je misschien: “Moet ik een marathon lopen om beter te slapen?” Gelukkig niet! Het gaat om de balans. Een stevige wandeling, een fietstochtje of zelfs wat yoga in de woonkamer kan al wonderen doen. Het idee is om je lichaam actief te houden zonder te overbelasten. Het is veel beter om elke dag voldoende te bewegen dan om enkele keren per week extreem hard te sporten.

Timing is alles

Timing is ook belangrijk. Probeer ten laatste vijf uren voor het slapengaan te bewegen. Als je vlak voor bedtijd nog aan het springen en rennen bent, is jouw lichaam nog in overdrive. Dan zal je moeilijker de slaap vatten.

De allerbeste timing om te sporten voor een betere nachtrust? Geloof het of niet, maar dat is ‘s morgens vroeg. Als je net wakker bent. Het is bewezen dat dergelijke ochtendtrainingen het beste effect hebben je slaapkwaliteit.

Kleine stappen voor grote dromen tijdens de nacht

Het mooie is dat je niet in één dag van nul naar honderd hoeft te gaan. Begin klein. Een dagelijkse wandeling, de trap nemen in plaats van de lift, dansen tijdens het koken. Kleine veranderingen kunnen grote resultaten opleveren in dromenland.

Gebruik reminders om voldoende te bewegen

Heb je een duwtje in de rug nodig om meer te bewegen? Gebruik dan reminders als een timer of een stappenteller. Elk halfuur even van de stoel komen tijdens het werk. Elke dag streven naar minstens 10.000 stappen. Het zal je tijdens je nachtrust rijkelijk beloond worden.

Bewegen is dus niet alleen goed voor je lichaam en geest, maar het is ook je ticket naar een betere nachtrust. Combineer dit met het juiste bed en je zal elke dag helemaal fris en uitgerust starten.

Kom langs bij Comfort Company en geniet binnenkort van de beste nachtrust ooit.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen