FAQ

Jouw antwoord op de meest gestelde vragen

Alles wat je wilde weten over waterbedden

Waterbed en gezondheid

Een waterbed ondersteunt jouw rug op de best mogelijke manier. Ga je op een watermatras liggen, dan verplaatst het water zich zodat het precies jouw lichaamsvorm aanneemt. Het bed zakt dus niet door en past zich precies en ogenblikkelijk aan jouw lichaam aan. Neem hier nog eens de sterk verlaagde druk op het oppervlak en de weldoende warmte bij en je krijgt de ideale ondersteuning voor je rug.

Dankzij de stabilisatie in de watermatras deint het water niet na en ervaar je extra comfort tijdens het bedsporten.

Jazeker! Het waterbed heeft zelfs meerdere medische voordelen. We sommen er enkele op.

  • Voorkomen en genezen van doorligwonden
  • Behandeling van zware brandwonden
  • Voordelig voor mensen die lijden aan artritis of reuma
  • Beperken van rugklachten
  • Verzorging van premature baby’s
  • Grote hulp voor zwangere vrouwen
  • Allergieën en astma

Bovendien is bewezen dat je op een waterbed sneller inslaapt en een diepere slaap bereikt. Een goede ononderbroken slaap is een van de beste medicijnen voor alle gezondheidsklachten.

Installatie en onderhoud

De softside waterbedden van de Comfort Company kunnen in elke bedomranding ingebouwd worden en zien er dan net zo uit als een gewone matras. Het gebruiksgemak van een ingebouwd waterbed is het grootst bij softside waterbedden met een gedeelde schuimrand.  

Heb je een bestaand bed en overweeg je om hier een watermatras op te leggen? Laat ons dan zeker op voorhand eens een kijkje nemen.

Op zich is het eenvoudig. Blijft je bed op zichzelf staan als je alles eruit neemt? Hiermee bedoelen we enkel het hoofdbord, de 2 zijsponden en het voetbord. Zo ja, dan kan er een waterbed in gemonteerd worden. Ook als de constructie op zich niet echt stevig lijkt.

Het maakt niet uit of de bedomranding van hout, metaal of gestoffeerd is. Want de bedomranding is pure decoratie. Het waterbed steunt volledig op de grond en niet op deze omkadering.

Wij kennen geen enkel geval waarbij een waterbed door een vloer gezakt is of een vloer beschadigd heeft. Bij een waterbed is het gewicht gelijkmatig verdeeld. De belasting op de vloer wordt dus gespreid. Met een klassiek bed op 4 kleine poten loop je veel meer risico op beschadiging.

Wist je zelfs dat een gevulde boekenkast of kleerkast meer gewicht per vierkante meter heeft dan een gevuld waterbed? Wees dus gerust. Jouw vloer zal intact blijven.

Op zich is het herstellen van een lekje in je watermatras heel eenvoudig. Meestal gebeurt doorprikking aan de bovenzijde. Dan loopt er heel weinig water uit en kan je ze herstellen zonder de matras te ledigen. Dit doe je met de reparatieset die bij je waterbed werd geleverd. Is het reparatieklevertje aangebracht? Dan is je watermatras weer zo goed als nieuw. Een goed gerepareerd lek heeft geen invloed op de levensduur van jouw watermatras.

Laat je dit liever aan ons over? Dan komen we in 99,8% van de gevallen dezelfde dag nog langs om je waterbed te herstellen. Weet wel dat jouw watermatras wellicht al 2 weken lekt voordat je er ook maar iets van merkt. En meestal zijn wij binnen de 10 minuten al terug buiten. Gaatje gevonden, gaatje gedicht. En ook al het water in de dubbele wand is in die tijd mee opgedroogd.

Een softside waterbed van Comfort Company kan in principe in elk bestaand bedframe ingebouwd worden. In dat geval komt het waterbed in zijn geheel binnen in het bedframe. Inclusief de eigen ondersteuning. Sommige types van softsides zijn hiervoor al beter geschikt dan andere. De types met een in de hoogte gedeelde schuimrand zijn het meest geschikt. Niet alleen zal het resultaat er het best uitzien. Ook het gebruiksgemak is hoger.

Bij Comfort Company bieden we ook maatwerk aan. Zo ben je zeker dat jouw waterbed perfect in jouw bedframe past.

Neem contact op met ons om dit concreet te bekijken.

Je laat jouw waterbed best door een vakman plaatsen. Zo ben je zeker van een juiste plaatsing en van een perfect aangepast watervolume.

Het plaatsen van een waterbed neemt meestal 2,5 tot 3 uur in beslag. De meeste tijd kruipt in het vullen van de matras met water en in het afstellen van het waterbed. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt dus ook af van het waterdebiet in jouw woning.

De techniekers van Comfort Company vullen het bed onmiddellijk met lauw water. Hierdoor is jouw bed instapklaar. Weet wel dat dit iets meer tijd in beslag neemt dan vullen met koud water. Het grootste voordeel hiervan is dat je er direct in kan slapen. Bij koud water heeft de watermatras een dag tijd nodig om op te warmen.

De techniekers van Comfort Company gebruiken gewoon lauw leidingwater. We hebben alle mogelijke koppelstukken bij om aan te sluiten op de kranen in een badkamer of in een andere ruimte.

Het water in een watermatras van Comfort Company wordt enkel vervangen als je verhuist. Om de vorming van algen en bacteriën tegen te gaan, voeg je regelmatig een conditioner aan het water toe.

Het onderhoud van je waterbed bestaat uit 3 delen:

  • Het water: voeg regelmatig een conditioner toe om het water in je watermatras fris te houden.
  • Het oppervlak: reinig dit met een vinylcleaner.
  • De cover: was de cover volgens de vermelde wasvoorschriften.

Dankzij regelmatig onderhoud krijg je geen ophoping van huidschilfers, lichaamszouten, huisstofmijten, bacteriën en schimmels. Bij een traditionele matras krijg je dit wel. Het waterbed is dus gezonder voor iedereen, zeker voor allergielijders.

Wil je zien hoe je jouw waterbed eenvoudig onderhoudt? Ontdek het in deze video.

 

Dat hangt af van het type en het merk. Bij sommige merken kan je zelfs alles demonteren tot handige delen die in een normale personenwagen passen. Weet wel dat het verhuizen van een waterbed delicater is dan het verhuizen van een gewoon bed. Volg bij het ledigen en hervullen zeker de aanwijzingen van de fabrikant.

Wil je zeker zijn? Maak dan gebruik van de verhuisservice van Comfort Company.

Ga je toch liever zelf aan de slag? Dan geven wij jou graag de juiste instructies. Bovendien kan je bij ons ook terecht om het noodzakelijke materiaal te huren.

Graag meer info over het verhuizen van je waterbed? Neem dan zeker contact met ons op.

 

Over het algemeen niet. Elk waterbed heeft zijn ideale watervolume. Dit wordt bepaald door de hoogte en de vorm van de matras en het gewicht van de gebruikers.

Vooral de stabilisatie en eventuele bekkenondersteuning in de watermatras bepalen het gevoel van stevigheid bij een watermatras. De meeste merken bieden daarom verschillende graden van stabilisatie aan. Zo kies je zelf wat jou het meest bevalt. Deze keuze is dus het meest bepalend. Bij de installatie wordt de afstelling van de matras dan verder verfijnd.

Dankzij de natuurlijke isolatie en de hoge soortelijke warmte van het water koelt een waterbed heel langzaam af. Een stroomonderbreking van een aantal uren vormt dus geen enkel probleem. Je zal het niet eens merken. Van zodra de elektriciteit weer aan gaat, start de verwarming terug normaal op.

Het waterbed zelf

Meer dan 3.000 jaar geleden al was het slapen op water gekend. Deze waterzakken uit Perzië waren gemaakt van geitenleer. Overdag lagen deze zakken in de zon om op te warmen.

Er werd voor het eerst gesproken over het waterbed in 1851. De Britse arts Dr. William Cooper ontdekte de voordelen van het drukloze waterbedoppervlak bij de behandeling van bepaalde medische problemen. Daarom ontwierp hij de eerste watermatras uit rubber. Laat in de jaren zestig verfijnde de Amerikaan Charles Hall dit concept tot de watermatras uit PVC. Zoals we ze nu kennen.

  1. De hardside waterbedden
  2. De softside waterbedden
  3. De tube waterbedden
  4. De Recupa, het bed van de nieuwste generatie

Lees hier meer over deze verschillende types.

Jazeker. Het verschil zit in het oppervlak, de vorm en de vulling van de watermatras.

De originele waterbedden waren gemaakt van een gladde PVC folie waarin zich enkel water bevond. Deze matrassen worden ongestabiliseerd of free-flow genoemd.

Tegenwoordig dempen verschillende methodes het nabewegen van de watermatras. Door het gebruik van cilinders, compartimenten, fibermatten of speciale schuimen zijn er watermatrassen met verschillende stabilisatieniveaus. Welk stabilisatieniveau je kiest, hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeur. Laat je hiervoor zeker adviseren door een ervaren waterbedspecialist.

Daarnaast varieert ook het aantal vulopeningen per watermatras. Bij de ene is er 1 vulopening. Andere watermatrassen hebben dan weer 2 vulopeningen. Dit gaat over een persoonlijke keuze van de fabrikanten. Want op zich maakt dit qua gebruik geen enkel verschil. Niet om te slapen en niet voor het onderhoud. Je kiest zelf in welke vulopening je het halfjaarlijkse onderhoudsproduct giet.

Verder is er ook een onderscheid tussen eendelige en tweedelige watermatrassen. Respectievelijk uno of dual/duo genoemd. Kom langs bij Comfort Company en ervaar het verschil. Wij leggen je ook graag uit welk type voor jou het meest geschikt is.

Waterbedden zijn doorgaans langer dan gewone bedden. De standaard lengtes zijn 210 of 220 cm. 200 cm lengte kan natuurlijk ook. Al is dit eerder uitzonderlijk.

De vermelde afmetingen zijn de complete buitenafmetingen, inclusief het kader. De watermatras zelf is 2 à 3 cm korter én smaller dan de geafficheerde afmeting.

Ga je voor een dual systeem met 2 aparte watermatrassen in 1 softside waterbed? Weet dan dat dit pas gemaakt wordt vanaf een breedte van 160 cm.

Een waterbed ligt comfortabeler naarmate de watermassa groter is, vandaar dat een waterbed voor 1 persoon begint vanaf 100 cm breedte. 

>> Vind hier alle mogelijke afmetingen voor een waterbed met 1 grote watermatras. 

Weet dat wij ook maatwerk aanbieden. Watermatrassen en de bijhorende veiligheidsvoeringen kunnen op eender welke afmeting geproduceerd worden. Heb je een specifieke vraag die maatwerk vraagt? Neem dan zeker contact met ons op. Telefonisch, via e-mail of via het contactformulier . We helpen jou graag verder.

Het bed zelf gaat decennia lang mee. De watermatras heeft een levensduur te vergelijken met een gewone matras. Deze wordt gemiddeld om de 10 jaar vervangen. Bij een waterbed moet je dus niet steeds een volledig nieuw bed kopen. Het volstaat om enkel de matras te vervangen.

De levensduur hangt uiteraard ook samen met de zorg die aan het slaapsysteem besteedt. Dit onderhoud is heel beperkt. Slechts 3 keer 20 minuten per jaar is perfect.

Afhankelijk van het merk van je waterbed krijg je 2 tot 5 jaar garantie. De garantievoorwaarden variëren ook sterk van leverancier tot leverancier. Bij Comfort Company krijg je wel een garantie van 10 jaar op fabricagefouten. De eerste 5 jaar aan 100% en de volgende jaren degressief.

Nee, want een waterbed is een drukloos systeem. Zelfs al ga je op je bed zitten met de vulstop open, komt er geen water uit.

Bij een uitzonderlijke doorprikking van de watermatras, druppelt het water heel langzaam tussen je matras en de veiligheidsvoering.

Dat gebeurt soms. Niet op de manier die je soms in komische series ziet, waarbij de stroom water tot hilarische taferelen leidt. Er is helemaal niets gevaarlijks of spectaculairs aan een lek in een waterbed. Het gaat hoogstens over wat gedruppel. En dit euvel kan binnen de 10 minuten verholpen zijn.

Lekken aan de lasnaden van de watermatras zijn de laatste jaren aanzienlijk afgenomen. Zeker bij de betere merken. De huidige productiemethodes garanderen stevige lasnaden. Bovendien hebben de meeste waterbedden verstevigde hoeken. Bij Comfort Company zijn alle waterbedden voorzien van een veiligheidshoes. Deze zogenaamde liner is een plastic kuip en dient als dubbele wand voor de watermatras. Is er een lek? Dan loopt er hierdoor geen water uit je bed.

We kunnen uit onze ervaring spreken. De voorbije 28 jaar hebben we bij Comfort Company nog nooit meegemaakt dat er 1 liter water op de grond stond na een lek. Bij een deftig opgebouwd waterbed is het compleet uitgesloten dat het water volledig wegstroomt in de kamer naar aanleiding van een lek.

Ja, maar dat is heel onwaarschijnlijk. Er moet ten eerste al een scherp voorwerp in je bed verzeild raken. Dan moet dit voorwerp nog eens door de dikke cover steken voor het jouw watermatras kan doorprikken. Dit komt dus bij normaal gebruik van het waterbed vrijwel nooit voor. Zelfs bij ontbijt in bed vormen een mes of vork dus geen gevaar voor jouw matras. Net als bij een traditioneel bed. Ook aan zaken als ringen, oorbellen of halskettingen hoef je geen extra aandacht te besteden. Het is zo goed als onmogelijk dat die jouw watermatras beschadigen.

Zoals bij elke stof zal eerst de cover beschadigd worden door een brandende sigaret. De watermatras zelf zal waarschijnlijk enkel heel oppervlakkig geschroeid worden.  Want het water onder het matrasoppervlak verdeelt de hitte onmiddellijk. Zo ontstaan er geen hoge temperaturen in het vinyl. Normaalgezien zal de brandende sigaret het vinyl van een gevulde watermatras niet doorboren.

Heb je door onvoorzichtigheid een schroeiplek veroorzaakt op je waterbed? Dan volstaat het aanbrengen van een reparatieklever om de normale levensduur van je waterbed te behouden. Weet uiteraard wel dat roken ook in een waterbed ongezond en gevaarlijk blijft.

Bij de nieuwste waterbedden bestaan de zijranden uit onvervormbare onderdelen. Dit garandeert de vormvastheid van het waterbed. Bij deze bedden kan je zelfs de bovenste schuimrand apart vervangen zonder de watermatras te ledigen. Hoogwaardige merken bieden naast garantie op de watermatras ook garantie op de schuimdelen.

Als enige winkel in België zijn de basic waterbedden van Comfort Company uitgerust met inwendig versterkte schuimranden. Hierdoor zullen ze nooit uitzakken.

Ja. Een waterbed wordt steeds verwarmd door een speciaal daarvoor ontworpen verwarmingselement. Normaal wordt de watertemperatuur ingesteld op de temperatuur van je huid. Die ligt rond de 27°C.

Goede verwarmingselementen laten een precieze instelling van de temperatuur toe. Zo kan je die steeds naar jouw wens aanpassen.

De aangename warmte is een van de meest gewaardeerde eigenschappen van het waterbed. Zeker als je met twee aparte matrassen in één bed werkt. Zo stel je elk je eigen temperatuur in. Heb je één grote matras? Dan moet je hierin overeenkomen met je partner.

De verwarming van een waterbed bestaat uit 2 onderdelen:

  • De verwarmingsmat
  • De regelbare thermostaat

De verwarmingsmat komt onder de watermatras. Ze is verbonden met de thermostaat. Die bevindt zich buiten het bed.

Waterbedden met goede verwarmingselementen hebben een ingebouwde warmtevoeler. Bovendien zijn ze elektronisch beveiligd.

Bij Comfort Company kiezen we voor Europese verwarmingselementen. Want deze zijn specifiek voor 240 Volt ontwikkeld. Ze zijn geen aanpassing van de Amerikaanse 110 Volt. Zo gaan we voor de veiligste optie.

In de prijs van het waterbed is tegelijk een bed, matrasondersteuning en matras inbegrepen. Met andere woorden alles van de grond tot net voordat je er een onderlaken op legt.

Alles inbegrepen is een waterbed dus niet duurder dan een goed traditioneel slaapsysteem.

Het enige nadeel van een waterbed is dat het moeilijk verplaatsbaar is. Zit je met een verhuis, dan reken je dus best enkele uren extra. Tenzij je hiervoor de verhuisservice van Comfort Company inschakelt.

Sommigen vermelden ook het verbruik van een waterbed als nadeel. Vooral omdat dit vaak overschat wordt. Dankzij de isolatie valt dit elektriciteitsverbruik nauwelijks op als je jouw energiefactuur ontvangt. Lees hier meer over bij de vraag over het verbruik van een waterbed.

In België, Nederland en Duitsland slaapt ongeveer 5% van de inwoners in een waterbed. In de Scandinavische landen en in de V.S. ligt dit percentage nog veel hoger.

Nee, een goed gestabiliseerd waterbed van Comfort Company deint helemaal niet na. Het stabilisatiesysteem, dat een aangepast ‘binnenwerk’ in het watermatras omvat, voorkomt dat de golven van het water vrij kunnen bewegen. Hierdoor keert het watermatras direct terug naar zijn oorspronkelijke vorm nadat iemand een beweging heeft gemaakt in het waterbed.

Het gebruik van het waterbed

Begin jaren 2000 kende de waterbeddenmarkt een fenomenale groei. De reden? De 5 uitgesproken voordelen van slapen op een waterbed:

  1. De volledige lichaamsondersteuning
  2. Het aangename comfort zonder drukpunten
  3. De ontspannende warmte
  4. Het hygiënische slaapoppervlak
  5. De lange levensduur

Nee, helemaal niet. Het belangrijkste aan een matras is dat ze zich optimaal aanpast aan jouw lichaam. En dat is exact wat het waterbed doet.

De harde matras werd inderdaad enkele decennia geleden sterk gepromoot. Vooral omdat bleek dat er niets slechter was dan slapen op een zacht en doorgezakt bed.  Maar het harde contactoppervlak dwingt je rug nog steeds in een onnatuurlijke houding en creëert onaangename drukpunten.

De verende lattenbodems en daarna de boxsprings waren de volgende stap richting een aanpasbaar slaapsysteem. Toch is de watermatras het beste slaapsysteem om zich aan te passen aan jouw lichaam. Ze is niet hard en ook niet zacht. Ze is wel perfect ondersteunend.

Toch liever een nog steviger gevoel? Dan is de Recupa de gedroomde oplossing. Met deze matras ervaar je een combinatie van de voordelen van een boxspring én een watermatras.

Dat is heel onwaarschijnlijk, tenzij je letterlijk in bed duikt. Maar als je dat doet op een traditionele matras zou je partner ook wakker worden.

Watermatrassen zijn sterk gestabiliseerd. Hierdoor veroorzaken bewegingen enkel een lichte en korte deining. Dit wordt niet als storend ervaren. 

 

Bij de Comfort Company hebben we in 28 jaar nog nooit iemand gehoord die zeeziek wordt van de watermatras. Het water beweegt alleen als jij ook beweegt. En die bewegingen worden onmiddellijk gedempt door de stabilisatie.

Weet ook dat je dankzij de optimale ondersteuning een pak minder draait en woelt in je slaap

 

Bij een goed waterbed zal je geen verschil ervaren tegenover een gewone matras. Behalve dan dat het comfortabele en ondersteunende oppervlak bijdraagt tot het gevoel van welbehagen bij de onderliggende partner.

Nee. Bij de installatie wordt alle lucht uit de watermatras verwijderd. Hierdoor hoor je geen geluid meer. Komt dit er na verloop van tijd toch? Dan is er terug lucht in de matras gekomen. Met het bijgeleverde ontluchtingspompje is dit er zo weer uit gehaald.

Weet ook dat een waterbed nooit kan piepen of kraken. De opbouw is stevig en stabiel. Je zal nooit meer dat vervelende geluid horen.

Bij een softside waterbed met een harde schuimrand is er geen enkel probleem. Bovendien zijn er waterbedden met extra bekkenondersteuning. Dit vergemakkelijkt het uitstappen. Bij Comfort Company hebben we ook speciale extra uitstaphulpen ontwikkeld. Vraag hier zeker naar bij een bezoek.

Een hardside waterbed met een rand uit hout is moeilijker om in en uit te stappen. Dit vraagt wat meer oefening. Daarom worden deze bedden nog zelden verkocht.

Ja, heel comfortabel zelfs. Want ook als je rechtop zit past de watermatras zich volledig aan je houding en lichaam aan. Jouw benen komen door hun lager gewicht automatisch iets hoger te liggen. Dat is veel comfortabeler dan dat ze volledig plat liggen. Bovendien kan de ene zitten en de andere blijven liggen. Volledig naar eigen wens.

Bij het ontbijt op bed is het wel belangrijk dat jouw rug de juiste steun krijgt van het bedhoofd of van een speciaal zitkussen met verschillende hellingen.

Bij  de waterbedden van Comfort Company is dat heel onwaarschijnlijk. Want de cover of tijk die elke watermatras omhult, beschermt je watermatras tegen scherpe klauwen of tanden. Wil je de cover eens wassen? Hou er dan rekening mee dat je watermatras in die tijd onbeschermd is. Dan is het belangrijk om je huisdieren enkele uren uit je kamer te houden. Zeker katten. Want de kans is groot dat jouw huisdieren even graag in je waterbed gaan liggen als jij. Daar kunnen we hen natuurlijk geen ongelijk in geven.

Natuurlijk kan je op een watermatras staan. Het is alleen een beetje minder stabiel dan een harde traditionele matras. Het is absoluut onmogelijk om je watermatras stuk te maken door er voorzichtig op te staan. Herstel dus zonder zorgen jouw luchter of veluxraam. Steek je kamer zonder problemen in een fris kleurtje. Jouw waterbed kan dit perfect aan.

Neen. Via het verwarmingselement van jouw waterbed stel je de temperatuur in zoals jij het wil. De meeste gebruikers van een waterbed geven de voorkeur aan een temperatuur tussen de 26°C en 29°C. De warmte in het waterbed komt van onder. Hierdoor krijg je geen condensatievocht in de kern van de matras. Bij een traditionele matras gebeurt dit wel. Bij een watermatras volstaat een kwartiertje luchten om het geabsorbeerde vocht uit de cover te laten verdampen.

De temperatuur is een belangrijke factor bij het maken van de keuze tussen een dubbele watermatras of twee aparte watermatrassen. Heb je 1 matras, dan stellen jij en je partner een gezamenlijke temperatuur in. Met als gevolg dat de ene misschien ligt te zweten terwijl de andere nog steeds te koud heeft. Bij aparte matrassen in 1 bed heb je elk je eigen verwarming. Met een eigen thermostaat. Comfort troef dus. Elke partner bepaalt op elk moment zijn eigen temperatuur.

Ja. Een waterbed wordt steeds verwarmd door een speciaal daarvoor ontworpen verwarmingselement. Normaal wordt de watertemperatuur ingesteld op de temperatuur van je huid. Die ligt rond de 27°C.

Goede verwarmingselementen laten een precieze instelling van de temperatuur toe. Zo kan je die steeds naar jouw wens aanpassen.

De aangename warmte is een van de meest gewaardeerde eigenschappen van het waterbed. Zeker als je met twee aparte matrassen in één bed werkt. Zo stel je elk je eigen temperatuur in. Heb je één grote matras? Dan moet je hierin overeenkomen met je partner.

De verwarming van een waterbed bestaat uit 2 onderdelen:

  • De verwarmingsmat
  • De regelbare thermostaat

De verwarmingsmat komt onder de watermatras. Ze is verbonden met de thermostaat. Die bevindt zich buiten het bed.

Waterbedden met goede verwarmingselementen hebben een ingebouwde warmtevoeler. Bovendien zijn ze elektronisch beveiligd.

Bij Comfort Company kiezen we voor Europese verwarmingselementen. Want deze zijn specifiek voor 240 Volt ontwikkeld. Ze zijn geen aanpassing van de Amerikaanse 110 Volt. Zo gaan we voor de veiligste optie.

Deze vraag kent geen eenduidig antwoord. We kunnen wel zeggen dat het véél minder is dan wat de meeste mensen zeggen of wat op sommige websites beweerd wordt.

In een waterbed van Comfort Company zit een verwarmingselement van 240 Watt. Uiteraard is dit element verbonden met een thermostaat. Het element schiet dus enkel aan als de temperatuur van het water daalt onder de ingestelde temperatuur. In dat geval verwarmt het element enkele minuten bij en stopt het daarna terug met verwarmen. Tijdens de warmere maanden ligt het dus veel minder aan dan tijdens de wintermaanden. In de zomer gebeurt het zelfs dat de verwarming wekenlang niet aangaat.

Weet ook dat het water goed geïsoleerd zit.

  • In de zijkanten van het softside waterbed zit ongeveer 10 cm isolatiemateriaal.
  • Bij Comfort Company gebruiken we bovendien al meer dan 10 jaar een speciale bodemisolatie van 2 cm. Dit reduceert het elektriciteitsverbruik met 20% ten opzichte van dezelfde bedden bij collega’s.
  • Bovenop de watermatras ligt een cover van 2 cm, een matrasbeschermer, een onderlaken en een donsdeken.

Het verbruik hangt af van

  • De ingestelde temperatuur
  • De grootte van je waterbed
  • De tijd dat de vensters open staan, zeker in de winter
  • De tijd dat jouw bed open ligt
  • De aanwezigheid van een Comfort Plus Bodem

Hou je rekening met deze punten, dan verbruikt jouw waterbed gemiddeld slechts 0,35 euro per dag. En dat voor massa’s comfort en een betere slaapkwaliteit.

Beter niet. Zelfs tijdens de zomer is de kamertemperatuur meestal niet voldoende voor het water in jouw waterbed. Toch zal jouw waterbedverwarming in de zomer slecht sporadisch actief zijn. In de zomer zal dit dus ook veel minder verbruiken.

Stel je in de zomer de temperatuur van je waterbed enkele graden lager in, dan is dit tijdens warme nachten trouwens aangenaam koel. Ga wel niet lager dan 25°C. Anders krijg je onderkoelde spieren en klachten bij het opstaan.

Een waterbed is het ideale slaapsysteem voor de opgroeiende jeugd. Want tijdens die jaren van groei is een goede ondersteuning van de rug heel belangrijk. De vorm die het lichaam in die periode aanneemt is later enkel met veel moeite te corrigeren. Je gaat dus beter ineens voor het beste.

Bovendien is bewezen dat kleine kinderen in een waterbed sneller inslapen, langer ononderbroken doorslapen én rustiger zijn.

Bij Comfort Company adviseren we wel om pas voor een waterbed te gaan als kinderen zich voldoende kunnen uitdrukken in geval van problemen. Denk bijvoorbeeld aan het koud hebben als de stekker uit het stopcontact gegaan is bij het stofzuigen.

Bij de meeste verzekeringen valt een waterbed in dezelfde categorie als elektrische apparaten met water, zoals wasmachines en vaatwassers. Een extra verzekering is dan ook niet nodig. Voor specifieke vragen hierover contacteer je best jouw verzekeringsmakelaar.

Wij hebben bij Comfort Company in elk geval op 28 jaar tijd nog nooit gehoord van een schadegeval wegens de combinatie water en elektriciteit.

Het waterbed is steeds meer ingeburgerd als een gezond en comfortabel slaapsysteem. De zogenaamde waterslapers bevinden zich dus in alle lagen van de bevolking. Jong en oud. Dik en dun. Topsporters en levensgenieters. Van metsers tot chirurgen. Mensen met en zonder gezondheidsklachten. Iedereen heeft intussen de weg naar het waterbed gevonden om het leven aangenamer te maken. Want een goede nachtrust is een voorwaarde om ook overdag topfit te zijn.

Bij Comfort Company kan dit inderdaad. We hebben een waterbed dat we volledig gratis bij jou komen installeren. Na 30 dagen proefslapen kies je dan of je het bed al dan niet wil kopen.

Net als bij een ander bed is het beter om niet op een waterbed te springen. Een bed is nu eenmaal geen trampoline. Sluipen de sloebers toch eens naar de kamer om dit uit te testen? Maak je dan geen zorgen. Ze zullen niet met natte voeten terugkeren.

Bij Comfort Company vind je verschillende mogelijkheden om schuiven, laden en opbergvakken te integreren in de onderbouw. Zo maak je nuttig gebruik van de ruimte onder het waterbed zonder verlies aan slaapcomfort.

Bij de aanschaf van een waterbed heb je altijd de keuze tussen één groot watermatras of twee aparte watermatrassen in één grote waterbedconstructie, ook wel bekend als een softside. Deze keuze geldt ook wanneer je op een later moment de watermatras(sen) wilt vervangen. Op dat moment kun je opnieuw kiezen tussen één groot watermatras of twee kleinere matrassen.

Ja, bij een duo-systeem (een waterbed met 2 aparte matrassen) kunnen beide partners hun eigen hardheid kiezen, wat overeenkomt met hun gewenste stabilisatieniveau.

Bij een enkele grote watermatras is de standaardinstelling dezelfde stabilisatie voor beide partners.

Vond je het antwoord op jouw vraag niet terug in de lijst?

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen