De 4D matras of 4D Comfort watermatrassen van 4D Comfort waterbedden

4D Comfort waterbedden was tot 2018 een waterbeddenmerk de Belgische waterbeddenfabrikant TTI. Als grootste internationale speler op gebied van waterbedden heeft T.T.I. uiteraard zijn stempel gedrukt op de waterbeddenmarkt. Tijdens hun hoogtepunt werkten meer dan 200 mensen in Bree dagelijks aan de productie waterbedden en watermatrassen die internationaal verscheept werden.

Na de ontwikkeling van de 4D vinyl werd hun hoofdmerk 4D Comfort Waterbeds. De watermatrassen die hierbij gebruikt werden waren dan ook  4D Comfort watermatrassen. Dikwijls werden ze ook kortweg 4D matrassen genoemd. Deze matrassen werden op maat gemaakt en voorzien van een gepersonaliseerd stabilisatiesysteem. Comfort watermatrassen werden dan ook aanvankelijk  gekenmerkt door hun bruine kleur. Later na de ontwikkeling van de 4D-vinyl werd de kleur van het vinyl van de 4D Comfort matrassen ‘grijs’.

Sommige 4D Comfort watermatrassen hadden een rekpatroon. Dat moest zorgen voor meer comfort omdat schouders en bekken door het verlengde oppervalk van de matras beter konden wegzakken. Ook de hoeken van 4D Comfort watermatrassen werden speciaal geconstrueerd in de fabrieken in Bree. De inlassing van de vuldoppen bleek de zwakke schakel in de ganse productie van 4D Comfort watermatrassen. Die gaven dikwijls hun geest na een paar jaren. Slechts een aantal specialisten in België hadden de kunst en de middelen om een vuldop te vervangen in een bestaande en met water gevulde watermatras. Bij Comfort Company hebben wij die kennis en de middelen in huis om dat te doen. Bij ons hoeft, in de meeste gevallen, de watermatras dus niet in zijn geheel vervangen te worden.  Enkel de vulmond wordt ter plaatse vervangen.

Eind 2018 viel het doek over het bedrijf T.T.I. en hield het merk 4D Comfort waterbeds op te bestaan.
T.T.I. produceerde vrijwel alle onderdelen voor de waterbedden in hun bedrijf. Dat maakt dat het niet altijd eenvoudig is om vervangende onderdelen te vinden voor de 4D Comfort Waterbedden.

Als voormalig Premiumdealer van 4D Comfort waterbedden kennen wij hun assortiment door en door.
Sinds 1995 doen wij immers bijna uitsluitend waterbedden. Bij Comfort Company in Puurs hebben wij nagenoeg bijna alle vervangonderdelen voor een 4D Comfort waterbed!

zoals bijvoorbeeld

  • Een nieuwe liner voor een 4D Comfort waterbed. (liner = beschermende kuip van folie gemaakt die eventueel lekwater moet opvangen);
  • Een nieuwe verwarming voor het 4D Comfort waterbed;
  • Een nieuwe tijk voor een 4D Comfort waterbed (tijk = het dikke omhulsel in matrasstof al dan niet met ritsen);
  • Een nieuwe sokkel voor een 4D Comfort waterbed, al dan niet met schuifladen;
  • Een nieuwe watermatras voor een 4D Comfort waterbed. Hardside, softside, rechte boorden, schuine boorden… Bij Comfort Company kan het allemaal;
  • Aangepaste onderhoudsproducten voor een 4D Comfort watermatras. Doordat 4D Comfort watermatrassen veelal vrij sterk gestabiliseerd waren, kunnen de meeste conditioners hiervoor niet gebruikt worden omdat hun werking en concentratie ontoereikend is. De conditioners die wij gebruiken, namelijk die van Ergo Top, zijn hiervoor wél geschikt. (Contacteer ons en wij sturen ze jou per post met een bijgevoegde factuur)

Wens je jouw 4D Comfort waterbed te renoveren met nieuwe onderdelen, of ben je toe aan een vervanging van een 4D Comfort watermatras? Neem dan contact op met ons.

Wij komen dan bij jou thuis langs om alles op te meten en om een bestek op te maken voor de vervanging van de desbetreffende onderdelen.

Kimberly, Andrew of Luc helpen je graag verder.

Health Mate Puurs

4D Comfort waterbed met 4D Comfort watermatras tijdens het opvullen van de watermatras.

Eén van de mooie ontwerpen van T.T.I. designers, in dit geval strakke uitvoering met een 4D Comfort watermatras.

Label van een softside waterbed van 4D Comfort waterbeds. Matras gemaakt uit 4D Vinyl.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen