3 manieren om thuis je zwakke rug sterker te maken

infraroodcabine-comfort-company

Je ruggengraat wordt spreekwoordelijk gebruikt als datgene wat je recht houdt. Datgene wat je sterk maakt. En ook in de letterlijke zin van het woord is dat het geval. Een zwakke rug maakt het je verschrikkelijk moeilijk om recht te staan, recht te zitten of sterk te blijven. Zelfs liggen is vaak een nachtmerrie. Grote kans dat je rugspieren de oorzaak zijn van deze pijn. Je volgt steeds weer opnieuw uren kinesitherapie. Je neemt medicatie om de pijn te verzachten. Je zit vast in een vicieuze cirkel, want keer op keer duikt de rugpijn weer op. Doorbreek deze cirkel met deze 3 manieren om thuis je zwakke rug sterker te maken.

1. Ontspan je rug tijdens je slaap.

Je voelt het opkomen. Maar tegenhouden lukt niet. Dag na dag voel je jouw rugspieren harder verkrampen. Het resultaat ken je al. Bezoekje aan de huisarts en enkele maanden kinesitherapie. Frustrerend om telkens opnieuw in dit patroon te belanden. Zelfs slapen voelt aan als een gigantische inspanning. Wakker worden van en met pijn. Dat wens je niemand toe. Maar weet dat het zo niet moet blijven. Maak van je bed net wel een plek waarin je rug volledig ontspant. Hoe zalig is het om je rug te laten recupereren tijdens je slaap. En om dan pijnvrij wakker te worden. Een goed bed is goud waard. Het is de eerste stap om je vicieuze rugcirkel te doorbreken. Laat je adviseren door een expert en koop het bed of de matras die jouw rug verdient.

2. Geniet van een rugmassage in je massagezetel.

Je rug zit vast. Elke beweging doet pijn. Wat verlang je naar een massage om je ongemakken te verlichten. Stel je voor dat je telkens als jij het wil kan genieten van die deugddoende massage. Met een massagezetel in huis kan dit perfect. Je stelt de zetel in op de spiergroepen die jouw rugpijn veroorzaken. De massage die je daarna krijgt is ronduit zalig. Ze maakt endorfines vrij die de pijn verlichten en die je een gelukzalig gevoel geven. Ze maakt serotonine vrij. De stof die jou een goede nachtrust bezorgt. Met een massagezetel in huis verlicht je niet alleen je rugklachten. Je gaat ze ook preventief aanpakken. En je huisgenoten? Die genieten mee van dit zalige meubel.

3. Verwarm je rugspieren in de infraroodcabine.

Grijp je bij pijn aan de rug naar je kersenpitkussen of warmwaterkruik? Dan weet je goed dat warmte helpt om je spieren te ontspannen. Helaas is dat kussen of die kruik niet ideaal. In het begin veel te warm en na enkele minuten alweer te koud. Ga voor een heilzamere oplossing. Infrarood doet wonderen. Deze technologie verwarmt je spieren van binnenuit. Je voelt je rug onmiddellijk ontspannen. De pijn verdwijnt. Je kan vlotter bewegen. Met een infraroodcabine in huis voel je je dag in dag uit fantastisch.

Maak een afspraak bij Comfort Company voor een pijnvrije rug.

DOWNLOAD het ultieme handboek om te slapen als een roosje en kom eindelijk te weten hoe je beter kan slapen